Curge apa din aparatul de aer conditionat!

Instalare aer conditionat  Curge Apa Din Aparatul De Aer Conditionat

 In urma achizitionarii unui aparat de aer conditionat, este important sa se cunoasca problemele si defectiunile care pot aparea in timpul functionarii. Cea mai intalnita problema este cea in care din aparatul de aer conditionat incepe sa curga apa.

Instalare aer conditionat

  • Principalele cauze:
  1. Aparatul de aer conditionat a pierdut freonul din instalatie.

Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freonul, in unitatea interioare incepe sa se faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat si apa se scurge siroaie. Echipa de service va fi pregatita sa verifice toti factorii care au dus la formarea acestui fenomen.

  1. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau s-a rupt.

Pret instalare AC

Cu trecerea timpului, furtunul prin care se elimina apa pierde din panta din cauza factorilor externi si a depunerilor de mizerie, astfel apa nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna a aparatului de climatizare. Echipa noastra de service poate rezolva aceasta problema inca de la prima vizita.

  1. Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc.

Daca aceasta este inclinata, apa formata prin condens curge pe langa tavita unitatii interne udand peretele sau chiar mai rau umfland parchetul, rezultand astfel alte cheltuieli neprevazute. Sfatul nostru este ca la inceputul fiecarui an sa chemati o firma specializata pentru verificare si curatarea aparatului de aer conditionat.

  1. Unitatea interna nu a fost igienizata

Instalare AC

Datorita mediului umed, in tavita de colectare a condensului se dezvolta bacterii. Rezultatul dezvoltarii acestora consta intr-o substanta cleioasa si vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. In acest sens, echipa de interventie trebuie sa scoata tavita pentru a o spala cu apa calda si detergent lichid aplicand apoi pe vaporizatorul unitatii interne o solutie dezinfectanta.

  1. Unitatii interne nu I s-au spalat filtrele lavabile

Deoarece unitatea interna recircula cantitati mari de aer, este favorizata acumularea prafului. Toate particulele de praf se depun pe filtrele lavabile situate sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt frecvent curatate, praful va trece dincolo de acestea infundand orificiul din tavita de colectare a condensului. Curatare filtrelor se face sub jet de apa cu detergent lichid. Pentru o functionare optima, se recomanda spalarea filtrelor lunar.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua,

Cu ce va putem ajuta?